Традиција од 1947 година …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

...историјата создава искуство …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

...искуството создава квалитет...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

...квалитетот создава задоволни клиенти!

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

...изработено со позитивна енергија...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

...потпис за успех...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

...препознатливост на пазарите

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
slika

Жичан

Со месечно производство од преку околу 3000 тони, БРАКО е еден од најголемите...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
slika

Лимено цевкасти

Овој дел од лепезата на производи на БРАКО е специфичен со тоа што ...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
slika

Медицинско

Во 2009, БРАКО воспостави соработка со шведската компанија RoMedic...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
slika

Телеком и Енергетика

Со месечно производство од преку околу 3000 тони, БРАКО е еден од најголемите...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ПРОФИЛ НА КОМПАНИЈАТА

Компанијата “БРАКО” е основана далечната 1947 година во Велес. Иако БРАКО во изминатите 70-тина години стана препознатлив бренд по својот квалитет и широката палета на производи, компанијата е посветена на понатамошен развој со имплементирање на нови современи производни технологии и иновативен начин на менаџирање.

 

ПРВИОТ КАМИОН ПРОИЗВЕДЕН ВО МАКЕДОНИЈА

Во Македонија е произведен првиот камион. Велешката компанија „Брако“ започна со производство на камиони за вакуумско чистење на градските улици. Механичкиот уличен чистач е специјално еколошко возило, чие производство, од составните делови па се до склопувањето, се одвива во погоните на „Брако“.

Овој камион е резултат на заедничкото партнерство на „Брако“ со италијанската компанија „Биострада“. Механичкиот уличен чистач е специјално еколошко возило, чие производство, од составните делови па се до склопувањето, се одвива во погоните на „Брако“.

Првите камиони ќе завршат на пазарите во Катар и Италија. Возилото има висок капацитет со можност да исчисти над 70.000 м2 на час и обезбедува напредни еколошки перформанси. Користи вакумски систем за собирање на отпадот базиран на метли што ја собираат и ја насочуваат нечистотијата кон централниот дел на машината.

Целосното сузбивање на правот е постигнато прекусистемот за собирање и дополнително со притисокот внатре во контејнерот,генериран од турбина за вшмукување. На овој начин се постигнува максимален ефект во чистењето, а со бројните филтри поставени на патеката на движење на отпадот и внатре во контејнерот, се филтрира воздухот пред да биде испуштен.