НОВОТО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО ,,ГРИН МАШИНС” НА БРАКО ПРЕТСТАВЕНО ВО МИНХЕН

Новото електрично возило за чистење Грин Машинс на БРАКО привлече значајно внимание кај посетителите на најголемиот европски саем за комунална опрема и еколошки технологии – IFAT во Минхен . Посетителите беа главно претставници на општини, на специјализирани претпријатија и компании за јавна хигиена, кои на саемот бараа најдобри и најповолни решенија за одржување хигиена во […]

БРАКО ЌЕ ПРОМОВИРА НОВО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО НА САЕМ ВО МИНХЕН

БРАКО ќе претстави ново електрично возило од својот бренд Грин Машинс на светскиот саем IFAT, кој следната недела ќе се одржи во Минхен. Возилото беше развивано две години од страна на инженерскиот тим за развој на БРАКО/Грин Машинс и е сосема ново техничко и функционално решение во програмата за производство на возила за одржување урбана […]

ГРИН МАШИНС НА БРАКО СКЛУЧИ СОРАБОТКА ЗА ПРОДАЖБА НА ВОЗИЛА ВО МЕКСИКО СО МЕКСИКАНСКИОТ ЗАСТАПНИК МЕГАМИЛ

Брендот возила за чистење на урбани средини Грин Машинс на БРАКО, склучи соработка со Мегамил за продажба на македонските возила на пазарот во Мексико. Возилата на Грин Машинс беа промовирани на официјален настан во седиштето на застапникот, на кој присуствуваа оперативниот директор на Грин Машинс, Ангел Анѓушев, директорот на американската филијала на Грин Машинс, Александар […]

Mултифункционални машини за чистење (метларки) за општините Неготино и Општина Демир Капија

                . Општините Демир Капија и Неготино значително го подобрија својот капацитет за комунални услуги, со набавка на две модерни, ефикасни и ефективни возила од линијата на Грин машинс, кои целосно се произведуваат во БРАКО. Набавката на возилата се спроведе преку проект во реализација на Вардарскиот плански регион, преку јавна и тренспарентна постапка во која преку […]

Ученици од специјалното училиште за деца со оштетен слух на практична настава во БРАКО

Група на ученици од машинската струка во Државниот училишен центар за образование и рехабилитација „Партеније Зографски“ од Скопје, ја посетија компанијата БРАКО во Велес. Учениците беа задоволни што дел од практичната настава можат да поминат во вистински производствен погон, а со оглед на тоа што нивното училиште е наменето за ученици со проблеми во слухот, […]

ВО БРАКО ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА

Над 70 жени во БРАКО се вклучени во процесите на планирање, проектирање, набавки, продажба, производство, финансии, монтажа и администрација. Раководството на компанијата, честитајќи го Меѓународниот ден на жената упати голема благодарност до сите жени вработени во фабриката и искажа задоволство од нивната ангажираност и посветеност. Жените во индустријата се неопходност и реалност, одлично се организирани, […]

БРАКО и оваа година ќе им се придружи на најдобрите во жичената индустрија, претставувајќи се на престижниот саем „WIRE 2024” кој ќе се одржи во Диселдорф од 15 до 19 април.

Нашите производи ќе бидат изложени во халата 11 на штандот број: 11В49. БРАКО на WIRE 2024 ќе ги претстави своите висококвалитетни производи пред повеќе од 38.000 посетители од 76 држави ширум. Жичаните производи на БРАКО: градежни клинци, коилирани клинци, жарена жица, поцинкована жица, опружна жица, универзално жичено плетиво, бодликава жица, ладно влечена жица, се произведени […]

РАСТ ОД 40% НА ПРОДАЖБАТА НА ВОЗИЛАТА ГРИН МАШИНС НА БРАКО ВО 2023 ГОДИНА

Продажбата на возилата за јавна хигиена Грин Машинс порасна за 40% во 2023 споредено со 2022 година. Растот се должи на зголемената продажба на возилата на веќе постоечките пазари во светот, но и на отворањето нови пазари во текот на 2023 година, пред се во Мексико, Индонезија, Кувајт, но и во регионот, односно во Босна […]

Заварувачките работи во БРАКО ќе се изведуваат во целосно реновирана и модерна хала вредна 300 илјади евра

Пуштена е во употреба целосно реновираната хала за заварување во БРАКО, инвестиција од околу 300 илјади евра, со што продолжува модернизацијата на производствените погони во фабриката. Реновирањето на халата, која е со површина од над 2400 m² траеше над 2 месеци, а како дел од модернизацијата поставена е и фотоволтаична електрична централа на кровот на […]

Расте интересот за возилата на БРАКО во САД – Нова испорака на 7 возила за градска хигиена во Калифорнија

Се зголемува интересот за возилата на Брако на северно- американскиот континент. Најновата пратка се состои од 6 рачно управувани електрични модели и еден камион со капацитет за складирање на отпад од 1,5 м3 современ и ефикасен систем за редукција на издувни гасови. Испораката се случува десетина дена по саемот во Калифорнија кој се одржа во […]