Кои сме ние

Компанијата БРАКО е лидер во  металопреработувачката индустрија во Северна Македонија и во регионот, со најголемо портфолио на производи и најширока дисперзираност на своите програми.
Со над 600 вработени во земјата и во своите фирми во странство (Европа и САД), македонскиот гигант БРАКО произведува висококвалитетни производи во четири фабрики: високотехнолошки возила на електричен и водороден погон за одржување хигиена во урбани средини, тешки метални конструкции и автоматизација, медицинска опрема и мебел, и жичани производи.

Нашите погони се опремени со најсовремена автоматизација на процесот и користат роботи за заварување, CNC машини, плазма сечачи и сите напредни технологии кои даваат додадена вредност на металопреработувачката индустрија.
Со 50 инженери кои креираат нови производи и технологии, БРАКО е посакуван партнер на врвни светски компании. Нашите клиенти добиваат највисок квалитет, навремена испорака, сервис и постпродажба, по цени кои се најповолни на европскиот и светскиот пазар.
Како една од најуспешните македонски компании, БРАКО ги продава своите производи во над 60 земји низ светот, успешно натпреварувајќи се со светската конкуренција.

НАШАТА ВИЗИЈА

Да ги одржуваме чисти светските метрополи со еколошки возила од напредни технологии и да продуцираме врвни производи од металната индустрија во повеќе гранки преку автоматизирано производство и со висок степен на инженерски ''know how''.

НАШАТА МИСИЈА

Да поттикнеме широко користење на електричниот и водородниот погон и со максимално роботизирано производство-да ги хуманизираме работните услови и да ја однесеме индустријата на повисоко ниво на додадена вредност.

За нас

Компанијата БРАКО е лидер во  металопреработувачката индустрија во Северна Македонија и во регионот, со најголемо портфолио на производи и најширока дисперзираност на своите програми.
Со над 600 вработени во земјата и во своите фирми во странство (Европа и САД), македонскиот гигант БРАКО произведува висококвалитетни производи во четири фабрики: високотехнолошки возила на електричен и водороден погон за одржување хигиена во урбани средини, тешки метални конструкции и автоматизација, медицинска опрема и мебел, и жичани производи.

Нашата групација

Контактирајте со нас

Оставете ни порака

Раштански Пат бр.2, Велес

Телефон: +389 43 212 560