Tранспортна количка

Наменета е за превоз на пациенти во медицинските установи. Поставена е на четири тркала од кои две се со кочница. Лежајот на количката е одвоен и нема потреба од преместување на пациентот при неговиот транспорт. Од двете страни транспортната количка има заштитни прегради со механизам за спуштање и подигнување. Конструкцијата е фарбана со полиестерска боја, а заштитните прегради се пониклувани. Лежајот на количката е обложен со вештачка кожа.

Дополнителни информации

Тежина 48.5 кг
Димензии 206 × 65 × 95 cm